Häst eller Moped

I många av Wahlströms böcker var det en tävling på de första sidorna i boken. Man kunde vinna en häst eller en moped. Fler än mig har funderat över om någon nånsin vann. Svaret hittade jag på bloggen http://enannansidabok.blogspot.se/2005/12/gav-wahlstrms-bokfrlag-ngonsin-bort-en.html

Hej
Jag och min fru satt och pratade om Era böcker för ett tag sedan, hon läste tjejböckerna när hon var ung och jag givetvis killböckerna. Kommer ihåg att jag speciellt gillade 5 bockerna samt Biggles och hans äventyr. Under samtalets gång undrade om någon igentligen vann den där Hästen eller Mopeden om man kunde vinna om man fyllde i hur många böcker man hade på pärminnersidan. Och hur hade det fungerat med en häst, hade Ni skickat hem en häst till den glada vinnaren eller hur hade det fungerat? 
mvh Patrick


Informationsansvarig på Wahlströms svarade:

Hej
Nu hade du tur och ditt mail hamnade hos en som faktiskt var med på den tiden. Man vann ingen moped på att fylla i böcker i bokhyllan utan det var alltid något lite större tävlingsmoment, finn fem fel eller skriva en slogan eller liknande. Jag var inte med först året man lottade ut ponnyn. Men då gav man faktiskt bort en livs levande häst. Jag tror att det efter mycket om och men slutade lyckligt, men sedan gav vi bort en penningsumma som motsvarade köpet av en moped/ponny. Jag tror att den tävlingen säkert höll på i över 10 år och det lottades alltså ut en gång varje år i vår Ungdomsbokskatalog. Så endast en häst delades ut och sedan var det pengar.

Med vänlig hälsning
Britt
Informationsansvarig

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)